Nowe biobazary w Turcji

7W Stambule ósmy Bio-Bazar, świeże owoce, warzywa i przetwory mleczne oferowane bez dodatków, zostanie otwarte w przyszłym miesiącu, oficjalnie na ulicy Profilo zakupy w-Mecidiyekoy części miasta.

Klientów, którzy odwiedzają nasze stanowiska, często mają tylko powierzchowne informacje na temat produktów ekologicznych, ponieważ przyzwyczaili się do kupowania żywności z supermarketów. One jednak zrozumieć różnicę po ich smak naszych produktów ", powiedział Ahmet Sertkaya, sprzedawca warzyw, który ukończył pierwszy ekologicznej szkoły rolniczej w Turcji, która została założona przez Aydin Dogan w północnej prowincji w dzielnicy Kelkit z Gümüşhane , przybliżony czas sprawozdanie Hurriyetdailynews.com.

Różnica między rolnictwo ekologiczne i rolnictwo naturalne jest często mylona, Sertkaya powiedział, dodając, że ludzie błędnie uważają, że miasto otrzymanych produktów w wioskach są ekologiczne. Ci ludzie często zapominają jednak, że stosowanie pestycydów, mieszkańców wsi, jak chemikaliów i nawozów, powiedział.

Mimo, że produkty ekologiczne są sklasyfikowane w certyfikaty i są podkreślone przez fakt, że nie były modyfikowane genetycznie, nie na publicznych rynkach ze względu na ich [stosunkowo] wyższe ceny i brak wiedzy na temat ich nie interesuje", powiedział Vehbi Ersöz powiedział producentów rolnictwa ekologicznego, zgodnie z art. Głównym problemem dla ekologicznej produkcji rolnej był skuteczny marketing swoich produktów, powiedział Ersöz.

Rynku, która otwiera oficjalnie za dwa tygodnie zostanie otwarte w środy i niedziele. Owoce i warzywa uprawiane z nasion lokalnych sprzedać 04:57 turecka lira (około 1,38 i 2,30 €) za kilogram na rynku, marchwi, kapusty i ziemniaków koszt trzy lira, a jabłka, szpinak, seler i awokado koszt pięć lirów.

Źródło: hurriyetdailynews.com

Eko-uprawy.pl © 2024