sitte2 18 kwiecień 2014 Małe spożycie żywnosci ekologicznej w Polsce, ale są nadzieje na wzrost Statystyczny Polak wydaje tylko cztery euro rocznie na żywność ekologiczną. Niemiec przeznacza na ten cel 86 euro, a Duńczyk – prawie dwa razy...
sitte2 15 kwiecień 2014 Jakość żywności ekologicznej Choroby cywilizacyjne nazywane obecnie także przewlekłymi chorobami niezakaźnymi, do których należą m.in. cukrzyca, otyłość, miażdżyca, nowotwory i...
sitte2 15 kwiecień 2014 WorldFood Warsaw 2014 zakończone: wielu gości, 100 wystawców z całego świata Wystawcy, goście i organizatorzy nie kryli zadowolenia po pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2014. Przez...
sitte2 15 kwiecień 2014 Regionalne smaki i turystyczne atrakcje przyciągnęły tysiące zwiedzających Kilkanaście tysięcy osób przybyło w dniach 4-6 kwietnia do Centrum MT Polska w Warszawie na III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych...
sitte2 15 kwiecień 2014 GMO w rolnictwie i produkcji żywności- szanse i zagrożenia O GMO – organizmach modyfikowanych genetycznie mówi się wiele. Podawane są różne argumenty za i przeciw. Dyskusje o GMO zwykle nie obejmują...