sitte2 06 styczeń 2013 Rola pszczół w rolnictwie Najważniejszą rolą pszczół w przyrodzie jest przenoszenie pyłku, czyli zapylanie. Dla pszczelarzy liczy się jednak przede wszystkim ilość i jakość...
sitte2 05 styczeń 2013 Bułgarzy myślą coraz bardziej „ekologicznie” W Bułgarii rośnie popularność zdrowej żywności i popyt na nią. Już ponad 500 firm zajmuje się sprzedażą produktów ekologicznych pochodzących od...
sitte2 29 grudzień 2012 Rośnie eksport eko z Danii W ciągu minionych 6 lat czterokrotnie wzrosła sprzedaż zagraniczna produktów ekologicznych. W latach 2010–2011 eksport zwiększył się o 21% do 1,038...
sitte2 27 grudzień 2012 Międzynarodowy system certyfikacji ekologicznej Z końcem listopada dwie platformy wydające certyfikaty ekologiczne „EASY-CERT” oraz „bioC” połączyły się. „EASY-CERT” to platforma założona kilka...
sitte2 27 grudzień 2012 Wio koniku Na fali „powrotu do natury” naukowcy zastanawiają się, czy nie warto pogodzić się ze zwierzętami pociągowymi. Paul Starkey w 2010 roku w raporcie...