REDAKCJA 18 kwiecień 2019 Zdemaskuj swoje jedzenie Zapotrzebowanie konsumentów na informacje o pochodzeniu żywności nieustannie rośnie. Podstawowym celem etykietowania żywności jest...
REDAKCJA 08 kwiecień 2019 Wypalanie traw grozi utratą dopłat Wraz z nadejściem wiosny rozpoczął się sezon na wypalanie traw na łąkach i nieużytkach rolnych. Jest to proceder, który w znacznym stopniu...
REDAKCJA GP 02 kwiecień 2019 Jeżeli gnojówka i gnojowica, to doglebowo! Gnojówka oraz gnojowica to płynne nawozy pochodzenia naturalnego. Są...
REDAKCJA GP 28 marzec 2019 Maksimum precyzji w wiosennym nawożeniu Dzień robi się coraz dłuższy, mrozy nieco zelżały, gdzieś widziano nawet klucze ptaków przylatujących z południa. Wielkimi krokami...
REDAKCJA 26 marzec 2019 Rolnicy dowiedzą się jak zostać eko W ramach projektu „Go Agri Bio”, realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny, przygotowany został...