REDAKCJA 11 lipiec 2019 Polskie warzywa i owoce – na szczęście i dobre… życie! Warzywa i owoce – smaczne, niskokaloryczne, sycące, a przede wszystkim zdrowe. Mogą stanowić dodatek do posiłku bądź samodzielną przekąskę...
REDAKCJA KA 09 lipiec 2019 Regularne spożywanie przetworzonej żywności zwiększa ryzyko śmierci o 62% Jak podaje Dr Joseph Mercola w najnowszym artykule, w jednym z dwóch ostatnio opublikowanych badań naukowcy odkryli, że jedzenie więcej niż...
REDAKCJA KA 07 lipiec 2019 Utrata siedlisk związana z pojawieniem się chorób zakaźnych? Naukowcy z Uniwersytetu Auburn opublikowali nową hipotezę, która może stanowić podstawę dla nowych badań naukowych dotyczących związku...
REDAKCJA KA 05 lipiec 2019 Raport: Wydry morskie mają niską różnorodność genetyczną, podobnie jak inne zagrożone gatunki Wydry morskie mają niską różnorodność genetyczną, która może zagrozić ich zdrowiu jako gatunku, odkrył zespół naukowców pod przewodnictwem...
REDAKCJA GP 29 czerwiec 2019 Ekobalkon – sposób na naturalną enklawę w centrum betonowej dżungli Mniejszy czy większy – nieważne. Dobrze zagospodarowany balkon może posłużyć za...