REDAKCJA 11 wrzesień 2018 Sprzyjający sezon dla włoskich jabłek ekologicznych Po dwóch trudnych latach nadszedł pozytywny okres dla sprzedaży włoskich ekologicznych jabłek. Sprzyja zarówno wielkość produkcji,...
REDAKCJA 07 wrzesień 2018 Duński sadownik zebrał 100 tys. euro na sad ekologiczny Duński sadownik posadzi 8,5 hektara sadu ekologicznego dzięki crowdfundingowi. W ciągu sześciu godzin 128 prywatnych inwestorów chcących...
REDAKCJA 30 lipiec 2018 Radioaktywne izotopy w kalifornijskim winie Francuscy naukowcy odkryli radioaktywne izotopy w kalifornijskim winie – w tym wyprodukowanym po 2011 r. analiza wykazała obecność...
REDAKCJA 12 lipiec 2018 Gold Milenium – jak sprawdza się w uprawie ekologicznej? Sad Pana Waldemara Żółcika to prawdziwa gratka dla zainteresowanych ekologiczna uprawą jabłoni. Mamy tu na myśli bogactwo testowanych...
REDAKCJA 11 lipiec 2018 A może by zacząć od ograniczania pozostałości? Zdaniem ekspertów produkcja ograniczająca pozostałości środków ochrony roślin może być wspaniałym impulsem, aby...
REDAKCJA 11 lipiec 2018 Szwecja: Wirus zapalenia wątroby w polskich mrożonych truskawkach W Szwecji 13 osób zostało zarażonych wirusem zapalenia wątroby typu A. Źródłem infekcji są polskie mrożone truskawki. Serwis...
REDAKCJA 05 lipiec 2018 USA: Ekologiczne ananasy zawierały chemikalia! Amerykanie są wstrząśnięci – okazuje się, że ananasy importowane z Kostaryki jako owoce ekologiczne tak naprawdę zawierały...
REDAKCJA 15 czerwiec 2018 Zainteresowanie uprawą czereśni rośnie, ceny spadają Dobre notowania cen czereśni w przeciągu ostatnich kilku lat zachęcają sadowników do zakładania sadów czereśniowych w uprawie...
Justyna Dobrosz 01 czerwiec 2018 Pożary na wysypiskach śmieci – żywność może być skażona? Warszawa, Zgierz, Radom, Trzebinia – za nami seria pożarów na składowiskach opadów. Firmy znalazły szybki sposób...
REDAKCJA 14 luty 2017 Zakazać glifosatu Ruszyło zbieranie podpisów pod inicjatywą „Zakazać glifosatu” („Ban Glyphosate”), która została...
REDAKCJA 06 luty 2017 Kawa czy herbata podczas WorldFood Warsaw Polacy to miłośnicy kawy i herbaty - aż 70% dorosłych konsumentów pije codziennie kawę, zaś 80% badanych herbatę. W 2015 r. z Polski...