REDAKCJA 24 wrzesień 2018 Uprawiaj eko-warzywa Społeczny Instytut Ekologiczny przedłuża termin składania wniosków o dofinansowanie do 27 września! Zostań rolnikiem ekologicznym i uprawiaj...
REDAKCJA 26 czerwiec 2018 Pogoda sprzyja rozwojowi zarazy ziemniaka Zaistniały sprzyjające warunki atmosferyczne do rozwoju zarazy ziemniaka. W niektórych regionach krajów ostatnie dni są...
REDAKCJA 13 czerwiec 2018 IUNG wydał komunikat o suszy rolniczej w Polsce! Duński magazyn rolniczy, ATL, podał informację, że jeśli pogoda nie zmieni się, to susza, która nęka tamtejszych rolników,...
REDAKCJA 05 czerwiec 2018 Temat bardzo aktualny: gradobicia szaleją w Europie Od początku maja niemal codziennie słyszymy o gradobiciach, które uderzają w różnych częściach Europy. Poszkodowani są polscy...
sitte2 17 październik 2014 Miniporadnik uprawy w tunelu foliowym Nic tak nie smakuje jak świeżo zerwany pomidor, soczysta papryka czy chrupiący ogórek. Warzywa z własnego ogródka to nie tylko wyjątkowy smak, ale...
sitte2 12 marzec 2014 Sok z kapusty "leczy" rośliny Naukowcy znaleźli przepis na wyciśnięcie maksymalnej ilości soku z kapusty i wydzielenie zawartych w nim substancji grzybobójczych i...
sitte2 21 luty 2014 Targi TSW od strony ekologicznej Targi Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbyły się 19 i 20 lutego 2014 roku w halach targowych EXPO XXI w Warszawie potwierdziły, że integracja...
sitte2 12 styczeń 2013 Ekologiczne warzywa szklarniowe z Ryczywołu Produkcja warzyw w obiektach szklarniowych w Ryczywole ma już swoją tradycję. Od niedawna jednak poza integrowaną uprawą postawiono na ekologię. Po...
sitte2 18 wrzesień 2012 Kapuściane królestwo Dożynki w Charsznicy są nietypowe pod każdym względem. Nie dość, że role tradycyjnego wieńca pełni tu pięknie przystrojona, dorodna głowa kapusty,...
sitte2 22 sierpień 2012 Nowy portal www.tomato-academy.com W sierpniu 2012 firma Syngenta Polska uruchomiła nowy portal – www.tomato-academy.com. Portal ten, to jedno z narzędzi, które firma Syngenta...
sitte2 01 sierpień 2012 Uprawa warzyw na Certyfikowanym Polu Ekologicznym W czasie Dnia Otwartego Oddziału Warzywnictwa Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach – prof. dr hab. Stanisław Kaniszewski oraz dr Anna Szafirowska... Czytaj więcej: Uprawa warzyw na Certyfikowanym Polu Ekologicznym