REDAKCJA 10 luty 2020 Żywienie bydła by-pass to sposób na ograniczenie wydatków na drogie pasze białkowe Do wysoko wydajnej produkcji mlecznej niezbędne jest prawidłowe żywienie – co do tego nie ma wątpliwości. Odpowiednio zbilansowana dawka...
REDAKCJA 03 luty 2020 Żwacz to mikrobiologiczna fabryka energii Jak wiemy, zwierzęta gospodarskie, takie jak bydło, kozy czy owce, zaliczamy do przeżuwaczy. Ich...
REDAKCJA 23 styczeń 2020 Czy jesteś locavore? Locavore – trend, który szturmem zdobył Amerykę, odważnie wkracza do Polski. Do mody na zdrowsze odżywianie, produkty bio oraz...
REDAKCJA GP 27 grudzień 2019 Jaja kury zielononóżki bez cholesterolu? – obalamy jajeczne mity W czasach nieustannej pogoni za zdrowiem i wieczną młodością, niezwykle łatwo paść ofiarą manipulacji rozmaitych oszustów, którzy chcą...
REDAKCJA ML 18 listopad 2019 Mięso nie od parady Nie od dziś wiadomo, że mięso jest jednym z podstawowych rodzajów pożywienia, które towarzyszy człowiekowi od najdawniejszych czasów. Można...