REDAKCJA GP 26 wrzesień 2019 Żywienie pastwiskowe krów poprawia skład chemiczny mleka Okazuje się, że między mlekiem krów żywionych pastwiskowo a tym, pochodzącym od krów, które nie wychodzą z obory, nie można...
REDAKCJA GP 23 wrzesień 2019 Mięso z probówki Chociaż dla wielu z nas perspektywa ta wydaje się przerażająca i nierzeczywista jak z filmu science fiction, produkcja mięsa...
REDAKCJA GP 12 wrzesień 2019 Robactwo na talerzu – czy czeka nas produkcja białka z owadów? Choć u większości z nas owady budzą wstręt i obrzydzenie, podejmuje się poważne dyskusje na temat upowszechnienia białka...
REDAKCJA NP 11 wrzesień 2019 Bujatria – nauka przeszłości i przyszłości Bujatria (z j. greckiego) oznacza lecznictwo bydła. Opiera się ona na praktyce weterynaryjnej oraz wynikach badań naukowych, obejmujących...
REDAKCJA GP 09 wrzesień 2019 Białkowa pasza z rzęsy wodnej? Mimo że zapotrzebowanie na pasze białkowe systematycznie wzrasta, ich produkcja w Europie pozostaje ograniczona. Rodzi to konieczność...