REDAKCJA GP 04 wrzesień 2019 Amerykańska wołowina bez cła – szansa czy zagrożenie? Decyzja zapadła. Po długich sporach Bruksela zawarła ze Stanami Zjednoczonymi porozumienie w sprawie imortu z tego kraju wołowiny...
REDAKCJA 02 wrzesień 2019 Innowacyjny miód suszony z SGGW Naukowcy z SGGW wyprodukowali miód suszony, który zawiera aż 80% miodu naturalnego. Ten dostępny na rynku zawiera go zaledwie 50%, reszta to...
REDAKCJA NP 30 sierpień 2019 Ile warte jest zwierzę – ocena wartości użytkowej Najbardziej pożądane w hodowli zwierzęta to oczywiście te, które w jak najkrótszym czasie potrafą „wyprodukować” najwięcej interesującego nas...
REDAKCJA NP 19 sierpień 2019 Rasa czarno-biała – „monokultura” zwierzęca w Polsce Mleko należy do bardzo popularnych produktów spożywczych – statystyczny Polak spożywa 213 litrów mleka i przetworów. W naszym kraju...
REDAKCJA GP 19 czerwiec 2019 Opryski tylko po oblotach pszczół! Z różnych stron kraju docierają straszliwe informacje o tym, że pszczelarze odnajdują swoje pszczoły martwe. Wymierają całe...