REDAKCJA GP 23 kwiecień 2019 Zakładamy sad przydomowy – przegląd gatunków cz. II Powracamy z przeglądem gatunków drzew i krzewów owocowych do posadzenia we własnym sadzie...
REDAKCJA GP 16 kwiecień 2019 Zakładamy sad przydomowy – przegląd gatunków cz. I Powierzchnia naszego ogrodu przydomowego jest ograniczona. Musimy...
REDAKCJA GP 11 kwiecień 2019 Zakładamy sad przydomowy – wizyta w szkółce Wybór materiału sadzonkowego to niezwykle istotny etap zakładania...
REDAKCJA GP 05 kwiecień 2019 Zakładamy sad przydomowy – przygotowanie terenu W ostatnich latach wzrasta zainteresowanie konsumentów produktami...
REDAKCJA KA 21 marzec 2019 Jak posadzić drzewo? Chociaż mit „każdy potrafi posadzić drzewo” został już dawno obalony, wciąż zbyt małą wagę przywiązujemy do zasad prawidłowego sadzenia,...
REDAKCJA 20 marzec 2019 Kupuj świadomie! Pamiętaj, że kupując polskie produkty, masz wpływ na wzrost sprzedaży krajowych produktów i zachęcasz producentów do umieszczania na...
REDAKCJA 08 luty 2019 Współpraca producentów i kucharzy zmienia polską kuchnię Plantatorzy i kucharze pokazują, jak zmienia się polska kuchnia. Jest nadal smaczna, ale coraz lżejsza. Współpraca została zainaugurowana w...
REDAKCJA A 22 styczeń 2019 Jagody – czarne złoto z polskich lasów Działają przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie i rozkurczająco. A do tego są pyszne i bardzo eko. Oto one: jagody! Czytaj więcej: Jagody – czarne złoto z polskich lasów
REDAKCJA 19 grudzień 2018 Tłoczone Jabłko w zimowej inspiracji od Braci Sadowników Cynamon, imbir, goździki – przyprawy korzenne, które rozgrzewają i smakują. A gdyby tak połączyć je z naturalnym, tłoczonym sokiem jabłkowym,...
REDAKCJA 17 grudzień 2018 Zacząłeś aktywność sportową? Nie popełniaj tych błędów! Zdrowe odżywianie oraz aktywność fizyczna mają bezpośredni wpływ na zdrowie i samopoczucie. Dlatego tak dużą uwagę eksperci kampanii...
REDAKCJA 03 grudzień 2018 Sok a efekt metaboliczny i otyłość Istnieje przekonanie, że 100% sok owocowy, ze względu na obecność cukrów prostych i stosunkowo niewielką zawartość błonnika, a także...